Skip navigation

Portal into a Timeless World

Service

Stare slike

Specifications

Keywords

Sep

Other

Geographical area

Sep

Cerknica

Link

Sep

Stare slike

MapSepShow on map

Stareslike je spletna stran, kjer objavljamo stare fotografije, ki so kakorkoli povezane z območjem občin Cerknica, Loška dolina in Bloke. Vsak dan objavimo vsaj en prispevek s fotografijo. To nam omogoča cela mreža sodelavcev, ki pomagajo pri zbiranju podatkov.

Na tej stran objavljamo lokalno izročilo in ga tako vsaj deloma ohranjamo pred pozabo. V prispevkih lahko zaslutimo življenjske zgodbe, usode posameznikov, ki so že davno odšli in so zaznamovali svoj življenjski prostor. V zgodbah nastopajo ljudje, ki ne bodo nikoli dobili pomembnejšega mesta v zgodovinskih zapisih, so pa bili v svojem času sograditelji okolja, iz katerega izhajamo.

Te fotografije so iz različnih zbirk. Sodelujemo tudi s Slovenskim etnografskim muzejem in Slovenskim šolskim muzejem. Začelo se je z Vinkotovim kufrom - kovčkom, ki je pozabljen ležal v kleti nekaj desetletij.

Fotografije objavljamo z namenom, da bi se ohranili spomini, ki so vezani na vsebino posamezne fotografije. Zato vas prosimo, lepo prosimo, da prispevate svoje komentarje. Še posebej bomo hvaležni, če boste opisali dogodke, spomine ali celo osebe, ki so na objavljenih fotografijah.

The correctness of the information above is guaranteed by the ETNOFOLK Portal.